google oglašavanje i marketing

Google Adwords Oglašavanje & Marketing

Ukoliko se želite uspješno oglašavati i promovirati vaš Brand na internetu, povećati online i offline prodaju, bez Google Adwords oglasa  je to danas gotovo nemoguće.

Bilo da želite pokrenuti novu ili optimirati već postojeću Google AdWords kampanju, na pravom ste mjestu i u sigurnim rukama.

Ulaganje u Google AdWords oglašavanje i promociju danas je standardni dio marketinške promocije i marketing miksa, a nezaobilazan je ukoliko Vaše poslovanje obavljate putem interneta.

google oglašavanje

Što je Google Adwords?

Google AdWords je najveća oglašavačka mreža na svijetu putem koje možete prikazivati svoje oglase svima koji pretražuju internet pomoću Google tražilice ili putem Google prikazivačke mreže koja uključuje gotove sve internet stranice i portale kao što su net.hr, tportal, njuškalo, index.hr ili bilo koje druge svjetske portale i stranice.

Pomoću Google Adwords-a svoje oglase možete prikazivati i svima koji se nalaze na Youtube mreži i gledaju video sadržaj, svima koji koriste Gmail za email komunikaciju te svima koji koriste mobile aplikacije ili igraju igrice na svojim pametnim telefonima.

google oglašavanje i marketing
google oglašavanje
google oglašavanje i marketing

Zašto se oglašavati putem Google Adwords?

Google tražilica je najčešće korištena tražilica na svijetu. Google ima 2.3 milijuna pretraga svake sekunde.

Danas skoro ne postoji osoba koja ne koristi Google tražilicu, Youtube, nema smartphone sa aplikacijama, ne koristi Gmail ili ne surfa internetom.

Većina online i offline prodaje rezultat korištenja internet tražilice, ili konzumiranja internet sadržaja. Ukoliko želite uspješno poslovati u 21. Stoljeću, Vi i Vaš Brand trebate biti prisutni i vidljivi na internetu.

Zašto se oglašavati na Google Adwords? Vaši potencijalni korisnici i kupci se upravo ovog časa nalaze na internetu i sami traže proizvode i usluge koje vi nudite.

Želite li svojoj konkurenciji prepustiti sav posao koji se može ugovoriti preko interneta ili želite i vi biti dio kolača?

Google Adwords će Vam pomoći da Vaši potencijalni kupci dođu na Vašu internet stranicu, informiraju se o Vašim proizvodima i usluga te povećati Vašu šansu za uspješnu prodaju.

google oglašavanje

Osnovne prednosti Google AdWords oglašavanja

 1. Efikasno i točno ciljanje korisnika

Pomoću Google Adwords –a možete doći do upravo onih korisnika koji aktivno traže proizvod ili uslugu koju vi nudite, ili koji bi mogli biti zainteresirani za Vaš proizvod ili uslugu na temelju njihovog ponašanja na internetu. Google nažalost zna sve o svima nama. Svaka naša pretraga koju obavimo na Google ili svaku stranicu koju posjetimo na internetu, google zabilježi i pohrani u trajnu memoriju te pomoću algoritama i umjetne inteligencije procesira i stvara profil kako bi nam svi koji koriste Google Adwords mogli u bilo kojem trenutku efikasno plasirati svoje oglase ukoliko se nalazimo u njihovoj ciljanoj skupini proizvoda i usluga. Google Adwords je izrazito moćan alat koji pravilnim korištenjem može rezultirati iznimno uspješnom prodajom.

google oglašavanje i marketing
google marketing i oglašavanje
 1. Efikasna kontrola troškova ulaganja

Google Adwords Vam omogućava da u bilo kojem trenutku možete pratiti uspješnost svojih oglasa te trošenje novaca na oglase, što Vam omogućava da pravovremeno reagirate kako nebi došlo do prekoračenja planiranih troškova oglašavanja.

 1. Brza povratna inforamcija

Uspješnost oglasa moguće je pratiti u stvarnom vremenu, što Vam omogućava da u bilo kojem trenutku možete promijeniti svoje Adwords oglase i Adwords kampanje ukoliko niste zadovoljni rezultatima ili ukoliko nastane kakav problem.

 1. Prikazivanje oglasa je besplatno!

Korištenjem Google Adwords –a vaši će se oglasi cijelo vrijeme prikazivati svima koji traže vaše proizvode i usluge potpuno besplatno, a platiti ćete samo ukoliko netko stvarno klikne na Vaš oglas i posjeti Vašu Web stranicu.

 1. Najbolje pozicije na Google tražilici, Youtube i portalima

Vaši oglasi će se prikazivati na mjestima gdje je najveća vjerojatnost da netko na njih klikne i posjeti Vašu stranicu, odnosno na vrhu ili dnu rezultata pretraživanja, na najboljim mjestima na Youtube ili Gmail-u i sl.

 1. Google Adwords Remarketing

Remarketing znači mogućnost oglašavanja prema svima onima koji su već posjetili vašu web stranicu u poslijednjih 540 dana, te su iskazali interes za vašim proizvodima i uslugama. Pomoću Google Adwords remarketinga moguće je ponovno prikazivati oglase točno određenoj skupini korisnika koji su na vašoj interet stranici obavili određenu radnju i ponovno ih natjerati da se vrate i završe kupnju. Remarketing je trenutno najefikasniji oblik oglašavanja sa najvećim prodajnim rezultatima i najnižim troškovima za oglase!

google marketing i oglašavanje
google oglašavanje

Vrste Google Adwords Oglasa

SEARCH

google search oglasi

Oglasi se vežu uz specifičnu ključnu riječ koju korisnici interneta pretražuju, a vezano za sadržaj odredišne web stranice koja se oglašava. Provodimo detaljnu analizu ključnih riječi i savjetujemo kako maksimalno iskoristiti pojmove koji se pretražuju za što bolju poziciju oglasa i bolju prodaju.

DISPLAY

Google display oglasi

Pomoću Google Display Mreže (GDN) moguće je kreirati tekstualne, slikovne, interaktivne i video oglase koji se prikazuju na Web stranicama koje su relevantne za proizvode i usluge koje prodajete kako bi bili sigurni da ste viđeni od strane korisnika interneta koji bi mogli biti zainteresirani za vaše proizvode.

SHOPING

google adwords oglašavanje shopping oglasi

Kreiranjem liste proizvoda u Google Adwords pomaže vam da vaši proizvodi budu prikazani korisnicima koji pretražuju iste ili slične proizvode na internetu. Proizvodi će biti prikazani sa slikom na prvom mjestu rezultata pretraživanja što povećava mogućnost prodaje.

VIDEO

google oglašavanje video oglasi

Putem Google Adwords-a moguće je kreirati video oglase za Youtube i Google Display Network koji mogu biti vezani uz pojedinu kategoriju ili uz specifični video sadržaj koji se nalazi na Youtube kako bi korisnike potaknuli na kupnju vaših proizvoda i usluga.

REMARKETING

google oglašavanje remarketing oglasi

Jeste li ikada primijetili da vas oglasi web stranica koje ste nedavno posjetili prate gdje god bili na internetu? To su remarketing oglasi. Izrađujemo efikasne oglase za one koji su već posjetili vašu web stranicu kako bi ih dodatno potaknuli da se ponovno vrate i u konačnici izvrše konverziju.

GMAIL

Google oglašavanje gmail oglasi

Vaše slikovne i tekstualne oglase moguće je prikazati svim ciljanim korisnicima koji koriste Gmail servis za email komunikaciju. Vaši oglasi se prikazuju korisnicima u obliku email poruka. Prednost ovog tipa oglašavanja je činjenica da 90% korisnika interneta svakodnevno čita email poruke.

google oglašavanje i marketing

Banana Google Adwords Metodologija

Razvili smo svoju vlastitu metodologiju i princip rada za uspješno oglašavanje i optimizaciju Google Adwords kampanja i oglasa kako bi osigurali maksimalnu uspješnost Adwords oglašavanja po najnižim mogućim troškovima za naše klijente.

 • Analiza navika i ponašanja ciljanih posjetitelja (njihovi interesi, što pretražuju na internetu, koje stranice posjećuju, zašto im je potreban Vaš proizvod, kako sve mogu Vaš proizvod koristiti)
 • Analiza Vaše ponude proizvoda i usluga (karakteristike, vrijednost, cijena, mogućnost prodaje)
 • Analiza konkurencije ( Analiza konkurenata i njihovih sličnih i zamjenskih proizvoda ili usluga u okviru oglašavanja i mogućnosti oglašavanja)
 • Analiza ključnih riječi (mjesečni opseg pretraživanja, snaga i broj konkurencije koja se oglašava, procjena prosječne cijene klika)
 • Analiza web stranica i portala za uspješne display oglase
 • Analiza trenutnih i prošlih Adwords kampanja
 • Analiza kvalitete i brzine Web stranice koja će se oglašavati
 • Analiza i procjena troškova Adwords oglašavanja

 • Planiranje optimalnog budžeta za oglašavanje i njegovu alokaciju po kampanjama
 • Definiranje ključnih riječi po prioritetima
 • Definiranje web stranica i portala koji će se koristiti za uspješno oglašavanje
 • definiranje ključnih indikatora uspješnosti Adwords kampanje (maksimalni trošak po konverziji, broj konverzija, broj klikova, CTR, udio pojavljivanja u pretraživanju, određene pozicije na Google…
 • definiranje ključnih metrika kao što su maksimalni dnevni budžet, maksimalni trošak po kliku na oglas, maksimalni trošak po ostvarenom i konverziji, maksimalni dnevni broj klikova i sl.
 • Planiranje i strukturiranje Adwords oglasnih kampanja na temelju zadanih parametara

 • Izrada Google Adwords kampanja prema dogovorenoj strategiji sa definiranim ključnim riječima i frazama, ciljanim skupinama, interesima i obrascima ponašanja
 • Izrada kreativnih oglasa
 • Testiranje oglasa, formata i pozicija

 • Kontinuirano praćenje rezultata kampanje na dnevnoj, tjednoj i mjesečnoj bazi
 • Optimizacija i izmjena Adwords kampanja i oglasa na temelju povratnih informacija
 • Testiranje novih oglasa i pozicija

google oglašavanje i marketing

Cjenik oglašavanja Google Adwords

Naše cijene za oglašavanje putem sustava Google Adwords

Kampanje na Google Tražilici – Search

Postavljamo oglase za Vaše proizvode i usluge na Google tražilicu kako bi Vas kupci koji upisuju u Google tražene pojmove lako pronašli.

od 900 HRK

Google Display Kampanje

Oglašavajte se bilo gdje na internetu pomoću slikovnih oglasa i bannera kupcima koje interesiraju Vaši proizvodi i usluge. Uz svaku Dispay kamapnju dobivate i profesionalnu Photoshop obradu

od 800 HRK

Google Gmail Oglasi

Prikažite svoje oglase potencijalnim kupcima direktno u njihovom Gmail poštanskom sandučiću u obliku emaila

od 400 HRK

Google Remarketing i RLSA kampanje

Oglašavajte se samo potencijalnim kupcima koji su već posjetili Vašu web stranicu i povećajte vjerojatnost prodaje

od 600 HRK

Google DSA Kampanje

Pronađite nove potencijalne ključne riječi i prilike za koje se još vi i Vaša konkurencija još ne oglašavate

od 500 HRK

Youtube Display kampanje

Oglašavajte se na Youtube-u pomoću slikovnih oglasa i videa kupcima koje interesiraju Vaši proizvodi i usluge.

od 800 HRK

Upravljanje Adwords kampanjama

Profesionalno upravljanje Vašim Adwords računom kako bi bili sigurni da postižete maksimum za svoj budžet

od 350 HRK / mj

google oglašavanje garancija kvalitete
google oglašavanje garancija najbolje ponude
google oglašavanje garancija povrata novca

Cijena Google AdWords usluge

 

 • Postavljanje Google AdWords kampanja– naplaćujemo jednokratnu naknadu za izradu i postavljanje Google AdWords kampanja ovisno o složenosti projekta, vrsti kampanje, broju proizvoda, broju potrebnih kampanja i ključnih riječi. Garantiramo da nema nikakvih dodatnih skrivenih troškova te dajemo 100% garancije na kvalitetu i uspješnost svojih kampanja i oglasa
 • Upravljanje i optimizacija Google AdWords kampanja i oglasa– naplaćujemo na mjesečnoj bazi po cijeni već od  ovisno o broju potrebnih radnih sati, a ugovara se uvijek unaprijed u suglasnosti sa klijentom kako nebi došlo do neželjenih skrivenih dodatnih troškova. Dajemo 100% garancije na kvalitetu upravljanja i optimizacije vaših Adwords kampanja
 • Detalnju analizu i izradu Adwords strategije oglašavanja poklanjamo besplatno, a naknadne izmjene i promijene Adwords oglasa i kampanja ne naplaćujemo!
 • Ne naplaćujemo postotak od budžeta za Adwords oglašavanje ili iznosa potrošenog na oglase! Smatramo kako model naplate mora biti transparentan i jasan. Cijena ovisi o složenosti i količini posla te broju radnih sati koje je potrebno utrošiti, nezavisno od vašeg iznosa budžeta. Naravno, veći budžet zahtjeva i više potrebnih sati rada.