youtube marketing

Youtube Oglašavanje & Marketing

YouTube je najpopularnija mrežna na svijetu za razmjenu i konzumiranje videozapisa na kojoj korisnici mogu postavljati, pregledavati i ocjenjivati videozapise potpuno besplatno.

U Hrvatskoj, YouTube svakodnevno koristi oko 60 % populacije, što Vam daje izvrsnu mogućnost da prezentirate svoj Brand i proizvode korisnicima koji pretražuju i pregledavaju video sadržaje na YouTube-u. Ukoliko prodajete proizvode ili usluge,

Youtube oglašavanje treba biti neizostavni dio Vaše digitalne strategije i marketing miksa kako bi promovirali svoj Brand i proizvode, povećali promet na svojim web stranicama i ostvarili dodatnu prodaju.

Kreiramo  uspješne Youtube marketing kampanje i ubojite Youtube video i tekstualne oglase koji Vam pomažu ostvariti poslovni uspjeh.

youtube marketing

Kako Vam Youtube oglašavanje može pomoći u prodaji?

Youtube oglašavanje može se usporediti sa oglašavanjem na televiziji prema dosegu krajnjih korisnika, ali istovremeno pruža puno veću kontrolu, bolje ciljanje te nekoliko desetaka puta nižu cijenu za puno bolje rezultate.

YouTube oglašavanje i marketing Vam može omogućiti da promovirate svoj Brand i proizvode najširoj mogućoj ciljanoj publici na internetu po vrlo jeftinoj cijeni. Video oglašavanje je trenutno najveći hit jer ima najuspješnije rezultate.

Danas ne postoji korisnik interneta koji ne koristi Youtube svakodnevno. Služite li se sa Youtube kada Vam se sluša glazba? Ili kada Vas zanima neki proizvod pa želite vidjeti kako funkcionira ili izgleda? Gledate li korisne filmiće kako bi nešto naučili ili kako biste se zabavili? Dok ste bili na Youtube vidjeli ste brojne oglase i ponekad na kojeg od njih i kliknuli? Ako je odgovor na barem jedno pitanje potvrdan, onda i Vaši kupci i klijenti čine upravo istu stvar.

Video Youtube oglašavanje pruža Vam mogućnost da svoje oglase prikažete tisućama korisnika za samo par stotina kuna mjesečno i ostvarite sigurnu prodaju u kratkom vremenu. Također ukoliko želite lansirati novi proizvod ili proširiti svijest o svojem Brandu, Youtube je pravi kanal za to.

Youtube oglašavanje i marketing
youtube marketing
youtube oglašavanje i marketing

Glavne prednosti YouTube oglašavanja

 • Mogućnost naprednog targetiranja ciljane publike sa temelju preko 1000 parametara . Oglase možete prikazivati korisnicima na osnovu njihovog spola, geografske lokacije, jezika kojim govore, interesa ili ponašanja na internetu.
 • Video oglasi vam omogućavaju da se povežete sa mnogobrojnim potencijalnim kupcima na jedinstven način. Iako većina korisnika nakon nekoliko sekundi „preskoči“ vašu reklamu, istraživanja su pokazala da korisnici ipak zapamte brand i proizvod koji su vidjeli, a oglas većinu puta neće biti naplaćen.
 • YouTube oglase je moguće prikazivati i na mobilnim uređajima, pametnim TV prijamnicima i igraćim konzolama. Mogućnost preciznog mjerenja uspješnosti oglasa i kampanja te razumevanja kako ljudi reagiraju na pojedine oglase .
 • Izrazito povoljan način oglašavanja obzirom na druge online i offline kanale, a ujedno i sa visokom stopom uspješnosti
youtube marketing

Gdje se prikazuju vaši Youtube oglasi

Vaši tekstualni i video oglasi mogu se prikazati prije ili tijekom reprodukcije video sadržaja na Youtube-u. U nekim slučajevima gledatelji mogu čak i odabrati žele li uključiti i pogledati vaš video oglas prije nego što im on se prikaže.

Video i teksualni oglasi se prikazuju i na rezultatima pretraživanja videa na Youtube search stranici, te također i na bilo kojoj stranici unutar Google prikazivačke mreže na web stranicama koje dopuštaju položaje oglasa na svojoj web-lokaciji.

youtube marketing i oglašavanje
youtube marketing
youtube oglašavanje
youtube oglašavanje i marketing

Vrste Youtube video oglasa

True view In-stream Youtube oglasi – Ovaj format omogućuje prikazivanje promotivnog videa prije, tijekom ili nakon videa koje korisnik gleda. Oglas se besplatno prikazuje 5 sekundi, a za to vrijeme korisnici mogu odučiti hoće li oglas preskočiti ili ga nastaviti gledati. Naplaćuje se samo u slučaju da korisnik pogleda promotivni video dulje od 30 sekundi ili do kraja videa.

Youtube Video discovery oglasi – Promotivni video oglas se pojavljuje na rezultatima video pretraga na youtube tražilici, a naplaćuje se samo ukliko netko na njega klikne.
Promotivni video se pojavljuje pored ili ispod videa kojeg korisnik trenutno gleda, a naplaćuje se samo ukoliko korisnik odluči pogledati video.

Youtube Bumper Oglasi – Video oglasi koji traju do 6 sekundi i prikazuju se prije, tijekom ili nakon videa koje korisnici gledaju. Ovi oglasi se ne mogu preskočiti, a naplata se vrši prema broju prikazivanja.

Formati Youtube oglasa

Display Oglasi
youtube oglašavanje - display oglasi

Display oglasi veličine 300 x 250 ili 300 x 60 prikazuju se korisnicima računala desno od istaknutog videozapisa i iznad popisa prijedloga drugih sličnih videozapisa.

Overlay Oglasi
youtube oglašavanje - youtube overlay višeslojni oglasi

Višeslojni  tekstualni ili slikovni oglasi dimenzija 468 x 60 ili 728 x 90 koji se prikazuju korisnicima računala na donjih 20% prostora videozapisa kojeg korisnik trenutno gleda.

In-stream oglasi
Youtube oglašavanje - In-stream oglasi

Youtube Video oglasi koje je moguće preskočiti nakon 5 sekundi. Umeću se prije, tijekom ili nakon glavnog videozapisa a prikazuju se korisnicima računala, mobilnih uređaja, TV i igraćih konzola

Bumper Oglasi
youtube oglašavanje - youtube bumper oglasi

Video oglasi koje nije moguće preskočiti i moraju se pogledati do kraja prije gledanja željenog videozapisa. Traju do 6 sekundi i prikazuju se korisnicima računala i mobilnih uređaja.

Sponzorirane kartice
youtube oglašavanje - youtube sponzorirane kartice

Prikazuju se korisnicima računala i mobilnih uređaja uz sadržaj koji može biti relevantan za vaš videozapis, proizvod ili uslugu. Gledatelji će na nekoliko sekundi vidjeti najavu za karticu.

youtube marketing

Banana Youtube Metodologija

Razvili smo svoju vlastitu metodologiju i princip rada za uspješno oglašavanje i optimizaciju Google Adwords Youtube kampanja i oglasa kako bi osigurali maksimalnu uspješnost Youtube oglašavanja po najnižim mogućim troškovima za naše klijente.

 • Analiza navika i ponašanja ciljanih posjetitelja (njihovi interesi, što pretražuju na internetu, koje stranice posjećuju, koje Youtube filmove gledaju,zašto im je potreban Vaš proizvod, kako sve mogu Vaš proizvod koristiti)
 • Analiza Vaše ponude proizvoda i usluga (karakteristike, vrijednost, cijena, mogućnost prodaje)
 • Analiza konkurencije ( Analiza konkurenata i njihovih sličnih i zamjenskih proizvoda ili usluga u okviru oglašavanja i mogućnosti oglašavanja, oglašava li se konkurencija na Youtube
 • Analiza ključnih riječi i Youtube sadržaja vezanog za Vašu temu i proizvod
 • Analiza trenutnih i prošlih Adwords Youtube kampanja
 • Analiza kvalitete Web stranice i Youtube kanala
 • Analiza i procjena troškova Youtube oglašavanja
 • Planiranje optimalnog budžeta za oglašavanje i njegovu alokaciju po kampanjama
 • Definiranje oglasa i sadržaja prema prioritetima
 • Definiranje Youtube video sadržaja uz koje ćemo vezati naše oglase
 • definiranje ključnih indikatora uspješnosti Youtube kampanje
 • definiranje ključnih metrika kao što su maksimalni dnevni budžet, maksimalni trošak po kliku na oglas, maksimalni trošak po ostvarenom i konverziji, maksimalni dnevni broj klikova, maksimalni broj dnevnih pregleda oglasa i sl.
 • Planiranje i strukturiranje Youtube oglasnih kampanja na temelju zadanih parametara
 • Izrada Youtube kampanja prema dogovorenoj strategiji sa definiranim ključnim riječima i frazama, ciljanim skupinama, interesima,obrascima ponašanja i vrstom video sadržaja za ciljanu skupinu
 • Izrada kreativnih oglasa i video sadržaja
 • Kontinuirano praćenje rezultata kampanje na dnevnoj, tjednoj i mjesečnoj bazi
 • Optimizacija i izmjena Youtube kampanja i oglasa na temelju povratnih informacija
youtube marketing

Oglasite svoje proizvode i usluge na Youtube

Povećajte svoju prodaju već danas!

[estimation_form form_id=”4″]

Cijena usluge Youtube oglašavanja

Za sebe možemo reći da nismo niti najjeftinija agencija za Youtube oglašavanje u Hrvatskoj niti najskuplja. Ponosni smo što možemo svojim klijentima pružiti iznadprosječnu uslugu i izvrsnu kvalitetu za najnižu moguću cijenu.

 • Postavljanje Youtube kampanja– naplaćujemo jednokratnu naknadu za izradu i postavljanje Youtube kampanja  već od 999 kn do maksimalno 2400 kn ovisno o složenosti projekta, broju potrebnih Youtube kampanja, oglasa i ciljanoj skupini. Garantiramo da nema nikakvih dodatnih skrivenih troškova te dajemo 100% garancije na kvalitetu i uspješnost svojih kampanja i oglasa
 • Upravljanje i optimizacija Youtube kampanja i oglasa– naplaćujemo na mjesečnoj bazi po cijeni već od 999 kn do 2400 kn ovisno o broju kampanja i složenosti optimizacije u skladu sa željenim ciljevima, a ugovara se uvijek unaprijed u suglasnosti sa klijentom kako nebi došlo do neželjenih skrivenih dodatnih troškova. Dajemo 100% garancije na kvalitetu upravljanja i optimizacije vaših Youtube kampanja. Ukoliko se odlučite za Adwords i Youtube oglašavanje u paketu – ne naplaćujemo naknadu za optimizaciju Youtube kampanja.
 • Detalnju analizu i izradu Youtube strategije oglašavanja poklanjamo besplatno, a naknadne izmjene i promijene Youtube oglasa i kampanja unutar Adwords sučelja ne naplaćujemo !
 • Ne naplaćujemo postotak od budžeta za Youtube oglašavanje ili iznosa potrošenog na oglase!
 • Izrada i snimanje promotivnih video uradaka i animacija sa audio obradom  – od 500 kn do 3900 kn ovisno o vrsti i trajanju video sadržaja, potrebnom vremenu snimanja te složenosti obrade video i audio matrijala
youtube oglašavanje garancija kvalitete
youtube oglašavanje garancija najbolje ponude
youtube oglašavanje garancija povrata novca

Dođite do nas

Svratite do nas na kavu ili čaj i saznajte sve iz prve ruke. Naša vrata su uvijek otvorena. Za detaljne upute kako doći do nas kliknite ovdje i pogledajte kartu

l

Pošaljite nam email

Pošaljite nam upit na mail i pitajte nas sve što Vas zanima a mi ćemo se potruditi da dobijete sve potrebne i relevantne informacije

w

Nazovite nas

Kontaktirajte nas Telefonom ili SMS-om kako bi ugovorili besplatne konzultacije ili postavili pitanje. Stojimo Vam na raspolaganju

banana kreativna marketing agencija logo Banana
Kreativni Online Marketing

Ladišina 9, Zagreb
Vernalska 27. Pula

 

UPOZNAJTE NAS